Fabricage FF Kousen

Nylonkousen productie op Reading BreimachineHet maken Fully Fashioned Nylonkousen is een indrukwekkend proces.
Tegenwoordig gebeurdt dit werelwijd nog maar op enkele plaatsen, o.a. bij GIO in Engeland.
Hier worden ze vervaardigd op de orginele Reading machines die in het verleden door de voormalige Artistoc fabriek gebruikt werden.
Van deze machines zijn er nog maar enkele operationeel die de hoge kwaliteit kunnen produceren. De FF breimachine is gemaakt tussen 1940 en 1960 door de firma Reading Machinery Company uit Pennsylvania (USA). Ondanks dat de productie na deze tijd gestopt is zou je nog een machine kunnen bestellen, de R100, maar je zult er dan wel minsten 4 moeten afnemen tegen een prijs van zo’n 450.000 Euro per stuk.
De materiaal samenstelling is natuurlijk 100% Nylon (15 Denier) en geweven met 60 Gauge, dit zorgt voor de prachtige fijne brei-structuur.

Naad van echte nylonkousenFF Nylons worden naar de vorm van het been gemaakt.
Hiervoor wordt eerst het vlakke materiaal gebreid en daarna met de hand ‘in elkaar gezet’ en ten slotte aan de achterzijde dichtgenaaid.

Het breien van de kous start aan de bovenzijde met een extra dikke boord voor het vastmaken van de jarretelles. Hoe verder naar beneden gaat vermindert het aantal naalden tot ter hoogte van de hiel, hier nemen deze weer toe. Tot slot worden ze weer afgebouwd aan de hand van de vorm van de voet zodat een pasvorm ontstaat. Echte FF Nylonkousen herken je danook o.a. aan de minderingssteken (kleine stipjes).

Opening Fully Fashioned KousenFully Fashioned Nylonkousen worden dichtgenaaid door de beide zijdes van het vlakke materiaal samen te brengen. Het is een zeer vakkundig werk dat begint vanaf de versterkte teen naar de hiel. Hierna gaat men verder langs het naar het been gevormde deel tot en met de boord en ronde gat. Welke onontkoombaar is voor het verwijderen van de naaimachine kop.

Bij het breien zijn naalden natuurlijk zeer belangrijk.
Het begrip ‘gauge’ geeft het aantal naalden per 38 mm, bij een volledige bezetting is dit 60. Het behalen van dit getal is zeer belangrijk om een mooi weefsel te krijgen.
Je zult begrijpen dat dit een zeer nauwkeurig werkje is. De temperatuur is hierbij zeer belangrijk en moet danook ‘s-zomers en ‘s-winter tussen de 74 en 78 graden Fahrenheit gehouden worden. Hierdoor blijft het aantal ‘afvallers’ beperkt.

Elke kous is wit en moet geverfd worden zodat de gewenste kleur ontstaat. Hierna worden ze over een houten-been getrokken en gestoomd. Dit zorgt dat het nylon in model trekt en verwijdert vouwen en kreukels.

Tot slot worden de kousen gecontroleerd en gesorteerd op maat en passende paren gevormd. Na een grondige kwaliteits controle op grote en kleine fouten wordt zo’n dertig procent afgekeurd.

De onderstaande fragmenten dateren vanuit de begin periode van de Fully Fashioned Nylonkous.
Beide hebben helaas maar een beperkte afmeting maar geven wel een goed impressie over de productie technieken die ook heden ten dage nog gebruikt worden.

Het eerste fragment dateert van 11 oktober 1945.
De eerste fabrieken in de UK worden opgestart en zodoende wordt de echte nylonkous veelvuldig gepromoot.

Verschillende vrouwen werken aan de fabricage van nylonkousen en het controleren van de kousen op een pasbeen wordt getoond. (Bron: MovieTone)

Het tweede fragment gaat over de Kayser Bondor Factory in Baldock, Hertfordshire. (9 december 1946 ).

Ook hier zijn verschillende breimachines in productie te zien. Verder komt het afwerken van de hiel, het passen op een houten pasbeen, kleuren en drogen in beeld. Uiteindelijk zien we natuurlijk ook een vrouw de prachtige kousen tonen. (Bron: MovieTone)