Corset

CorsetBijzondere aandacht verdient de corset. Het corset als kledingstuk is tegenwoordig vaak teruggedrongen naar een fetisjistische context. Geadopteerd door ontwerpers als Vivienne Westwood, begon het korset een tweede leven in de mode. Op het moment dat vrouwen niet meer het gevoel hadden dat ze een corset moesten dragen dat het zelfs niet gewenst was kozen sommige vrouwen bewust om ze te dragen. Maar nu openlijk, als modieuze kleding. Terwijl het corset lange tijd vervloekt was als instrument van vrouwenonderdrukking, werd het ineens een symbool van feministische macht. Madonna populariseerde het corset, geholpen door Jean Paul Gaultier, die de corsetten maakte die haar imago benadrukten: machtig, in control, seksueel, ironisch. Het corset is in zijn nieuwe vorm op de weg terug.

CorsetVoor speciale gelegenheden is dit dan ook het kledingstuk om te combineren met echte nylonkousen. Door het corset wordt het figuur enigzins gecorrigeerd en zit lekker, mits het goed gemaakt is.

Voor een uitgebreid historisch overzicht verwijzen we je graag naar de website van Corsetworld welke is gerelateerd aan J.C-Creations.

 

 

 

 

Tot slot nog een indruk van het aansnoeren van een corset waar sommige soms enige hulp kunnen gebruiken: